Røde Kors Røde Kors Hovedstaden

Røde Kors Hovedstaden søger kommunikations- og eventpraktikant

Kommunikations- og eventpraktikant

Skal dit praktikophold indeholde masser af praktisk erfaring med events, hvor du samtidig får mulighed for at understøtte med kommunikation på de sociale medier? Og vil du derudover gerne være med til at gøre en forskel for medmennesker, der står i en svær livssituation? Så skal du være kommunikations- og eventpraktikant hos Røde Kors Hovedstaden.

Du vil som praktikant blive en del af et lille team, der arbejder med vores store events i efteråret: Landsindsamlingen den første søndag i oktober, julehjælpen og julefesten for ensomme og udsatte borgere samt en konference for nye og kommende pensionister.

Helt overordnet vil du være med til at planlægge og gennemføre de nævnte events, med alt hvad det indebære af:

 • Tidsplanlægning
 • Håndtering af deltagertilmeldinger i vores registreringssystemer og øvrig kommunikation med tilmeldte
 • Indgåelse af aftaler med leverandører og sponsorer
 • Arbejde med eventdesign mhp at engagere deltagerne
 • Udarbejde drejebøger for arrangementer
 • Rekruttere, instruere og motivere frivillige, herunder på hovedstadens gymnasier i forbindelse med Røde Kors Indsamlingen.
 • Samarbejde med kommunikationsteamet i forbindelse med alle events
 • Evaluere og dokumentere alle events

Det første event, du står overfor vil være landsindsamlingen. Her vil du få ansvaret for den del af indsamlingen, som omfatter samarbejdet med hovedstadens gymnasier. Vi vil gerne bruge sociale medier til at understøtte vores rekruttering og motivering af gymnasieeleverne, som udgør en stor og vigtig del af vores indsamlere.

Lidt om os

Røde Kors Hovedstaden er den største lokalafdeling under Røde Kors i Danmark med cirka 3.500 frivillige og omkring 40 medarbejdere. Vi handler, hvor vi ser behovene lokalt. Gennem frivillighed og medmenneskelighed skaber vi aktive, meningsfulde fællesskaber. Vores indsatser retter sig mod voksne og familier i en udsat situation med begrænset netværk og behov for støtte.
Du kan læse meget mere om vores indsatser her: http://hovedstaden.drk.dk/

Lidt om dig

Du brænder for kommunikation og events, og vil gerne have mere faglig indsigt og praktisk erfaring med at anvende kommunikation som en vigtig del af arbejdet med events. Du har gode kommunikative evner og er hjemmevant på TikTok og Instagram, da det er her målgruppen typisk er mest aktive. Du har viden og indsigt i, hvad de 16-18 årige interesserer sig for. Desuden har du gode organisatoriske evner, kan holde mange bolde i luften på én gang, bevare overblikket i travle perioder, og du er god til at kommunikere og koordinere.

Du er i gang med en videregående uddannelse, som også indeholder elementer af projektledelse, kommunikation og analyse. Du er fagligt dygtig og ikke bange for at møde nye mennesker eller tage fat, hvor der er mest brug for det. Du er god til at arbejde selvstændigt og tage ansvar. Sidst men ikke mindst kan du som menneske stå inde for Røde Kors’ principper og værdier.

Hvad får du ud af det?

 • Relevante og interessante opgaver, som vil løfte dig fagligt og personligt
 • Medbestemmelse og mulighed for mange selvstændige opgaver
 • Tæt sparring med din praktikvært, så du opnår personlig og faglig udvikling
 • Stor erfaring med at arbejde med frivillige
 • En gylden mulighed for at snuse til livet som konsulent i en NGO

Vilkår for praktikopholdet

Praktikopholdet er ulønnet. Røde Kors Hovedstaden stiller arbejdsplads til rådighed med PC, printeradgang, tjenestetelefon mv.

Hos Røde Kors Hovedstaden løfter vi altid i flok, og bidrager alle sammen til fællesskabet ved at lave kaffe og springe til, når der er en særlig opgave, der skal løses. Som praktikant vil du derfor også blive oplært i vores reception i tilfælde af sygdom og ferie. Særligt for efterårspraktikanterne vil der i ugerne op til Landsindsamlingen den første søndag i oktober være travlt og en forventning om at du hjælper til med det praktiske.

Praktikperioden løber fra starten af august 2023 til medio januar 2024. Da praktikken er ulønnet, er vi selvfølgelig fleksible med hensyn til eventuelle studieaktiviteter eller studiejob.

Arbejdsstedet er vores kontor på Nordre Fasanvej 224, 2200 København N – lige ved Nørrebro Station.

Læs mere om vores arbejde her: http://hovedstaden.drk.dk/

Følg os på Facebook her: https://www.facebook.com/rode.kors.hovedstaden/

Del på:

Region:

 • Region Hovedstaden

Jobtype:

Praktikant

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

31-03-2023

Tiltrædelse:

01-08-2023

Arbejdssted:

København N

Kontoradresse:

Røde Kors Hovedstaden Nordre Fasanvej 224, 2. sal 2200 København N