Røde Kors

Vi søger en erfaren og faglig stærk humanitær controller til at føre tilsyn med den økonomiske forvaltning af Røde Kors projekter i Syrien og Yemen

International Controller (IFO)

Røde Kors i Danmark har et omfattende humanitært program i Syrien og Yemen på 147 mio. kr., hvor vi hjælper mennesker i to af verdens brændpunkter med humanitær bistand såsom sundhedsklinikker, medicin, og basale behov hos de mest sårbare mennesker.

Som International Finance Officer med hovedsæde i finansafdelingen på Røde Kors i Danmarks landskontor på Østerbro, får du en international kontaktflade i Mellemøsten, og vil sikre det tætte samarbejde mellem landskontoret i Danmark og vores landekontorer og projektorganisation i Syrien og Yemen.   Du bliver del af en sektion på ti Internationale finansielle controllere, som er overordnet ansvarlige for den finansielle monitorering af Røde Kors’ hjælpearbejde i udlandet. Vores kernekompetence er donorcompliance, kvalitetssikring, kapacitetsopbygning og rådgivning af finansmedarbejdere på vores landekontorer og i hovedkvarteret. Derudover udarbejder vi finansielle retningslinjer og formater, og bistår ved regnskabsaflæggelse til donorer. Vi lægger stor vægt på at være en sektion med god trivsel, faglig sparring og udvikling i en kompleks dagligdag med mange snitflader og stramme deadlines.

Rollen består i at yde proaktivt finansiel vejledning i hele projekt cyklus, i form af kvalitetssikring af budgettering, regnskabsaflæggelse, udarbejdelse af projektregnskaber til revision, samt udvikling af standardiseret og gennemsigtig økonomisk forvaltning af vores internationale programmer/projekter i Syrien og Yemen.

Stillingen er placeret på landskontoret i København, så du skal have arbejdstilladelse til Danmark for at kunne ansøge. Du vil referere til Head of International Finance i København, og have tæt dialog og samarbejde med vores udekontorer i vores samarbejdslande.

Vi er en del verdens største humanitære organisation med 17 millioner frivillige i 189 lande og yder internationalt hjælpearbejder for ca. 750 millioner kroner om året heraf ca. 100 millioner kroner på akutte nødhjælpsindsatser. Syrien og Yemen er nogle af vores større samarbejdslande med stor donor diversitet.

Dine vigtigste opgaver og ansvar vil være:

  • Yde teknisk støtte og rådgivning til udekontorerne om forvaltning af midler, regnskab, budgettering, rapportering og revision af projekter
  • Sikring af finansiel supervision og budgetopfølgning og støtte til budgetplanlægning samt finansiel kvalitetssikring af projekterne
  • Støtte projektledere i donor- og interne rapporteringskrav samt udarbejdelse af finansielle rapporter
  • Behandling af partnerbetalinger og alle andre relaterede betalinger i forbindelse med projekterne
  • Sikring af, at kontraktlige forpligtelser opfyldes med hensyn til finansiering og administrative krav
  • Sikring af, at donor regler og procedurer forstås og overholdes
  • Finansielt tilsyn og kvalitetssikring af projektbudgetteringen og rapporteringen fra opstart til lukning
  • Støtte og rådgive landekontorer for at sikre deres forståelse og overholdelse af donorretningslinjer og krav fra blandt andet DEVCO, ECHO, Danida og DFID
  • Sikre at al tilskudsdokumentation er opdateret og uploadet til ERP system (AX) herunder allokeringer og bogføringer af projekt afrapporteringer
  • Støtte til andre finansielle og administrative opgaver, når og hvis det er nødvendigt

Erfaring og kvalifikationer

Porteføljen af projekter i Syrien og Yemen er kompleks og vi søger til denne stilling en kandidat med solid erfaring med at yde, støtte, overvåge og føre tilsyn med, budgetter og finansielle opgaver inden for den humanitære sektor.

Vi forventer herudover, at du besidder:

  • Relevant uddannelsesmæssig baggrund og relevant erfaring inden for økonomiforvaltning og humanitær programmering
  • Erfaring med EU/ECHO/DANIDA/DFID specifikke finansierings-, implementerings- og rapporteringsprocedurer
  • Fuld færdighed i Microsoft Office og med ERP-systemer (regnskabssoftware)
  • Vi arbejder i et internationalt miljø, og derfor er det vigtigt, at du har gode dansk og engelskkundskaber både mundtligt og skriftligt
  • Lovlig opholds- og arbejdstilladelse i Danmark
  • Interesse for og villighed til at rejse til vores programmer i de implementerende lande

Beskæftigelsesvilkår

Et job hos os er et vigtigt arbejde blandt gode og engagerede kolleger. Vi tilbyder fleksibilitet i hverdagen i form af flekstid og eventuel mulighed for hjemmearbejde.

Vi kan tilbyde fastansættelse på Landskontoret med standardbetingelser i henhold til dansk arbejdslovgivning. Vi har en god pensionsordning og 6 ugers ferie/feriefridage. Den ugentlige arbejdstid er på 37 timer inkl. frokostpause.

Stillingen er en fastansættelse og placeret på DRC HQ i København, Danmark med 4-6 rejser om året til Syrien og Yemen ca. 15-20% baseret efter behov.  

For yderligere oplysninger kan du kontakte Head of International Finance, Karina Mortensen, på mail: kamor@rodekors.dk eller +45 3529 9459.  

Sådan ansøger du

Klik på Send ansøgning nedenfor og send dit skriftlige motivationsbrev på dansk eller engelsk og upload dit CV, efter du har oprettet en profil.

Ansøgningsfrist: 1. november 2020. Vi holder løbende samtaler og ansætter gerne før ansøgningsfristen, hvis du er den rigtige kandidat.

Start 1. december 2020 eller så hurtigt som muligt.  

Del på:

Region:

  • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

01-11-2020

Tiltrædelse:

01-12-2020

Arbejdssted:

København Ø

Yderligere oplysninger fås hos:

Karina Mortensen

Telefon: +45 35299459

Kontoradresse:

Blegdamsvej 27 2100 København Ø