Røde Kors

Vil du føre tilsyn med den økonomiske forvaltning af Røde Kors' projekter i Syrien og Yemen? Kan du give finansiel rådgivning ved komplekse projekter? Så er du måske vores nye Internationale Controller

International Controller

Røde Kors i Danmark har et opfattende humanitært program på 147 mio. kr. i Syrien og Yemen, og vi søger nu en International Controller, som kan sikre det budget- og regnskabsmæssige overblik på projektporteføljen.

Som vores nye Internationale Controller får du en international kontaktflade i Mellemøsten, men har hovedsæde i finansafdelingen i Danmark, hvor du bliver del af et team på ti engagerede medarbejdere, som overordnet er ansvarlig for den finansielle monitorering af Røde Kors’ hjælpearbejde i udlandet.

Humor, ambitioner og faglig sparring præger hverdagen, mens vi holder fokus på kvalitet, deadlines og udviklingspotentiale. Du referer til Chef for International Finans, Karina Mortensen

Stort ansvar og bred samarbejdsflade

Som vores nye Internationale Controller er du vores finansielle anker, og du vil indgå som en naturlig finanspartner, der sikrer finansiel vejledning og økonomistyring af vores internationale programmer i Syrien og Yemen.

Dine nøgleopgaver bliver at:

 • Rådgive, yde teknisk support og supervision af forvaltning af midler, regnskab, budgettering, afrapportering og revision mv.
 • Sparre med regionalkontoret (MENA) om decentralisering af finans i regionen, sikring af økonomisk forvaltning på landeniveau og kontekst specifikke udfordringer
 • Sikre samarbejde mellem landskontoret i Danmark og vores regions- og landekontorer samt lokale partnere i Syrien og Yemen, herunder rådgivning af landekontorer for at sikre deres forståelse og overholdelse af donorretningslinjer og krav fra blandt andet DEVCO, ECHO, Danida, DFID osv.
 • Kvalitetssikre finansiel projektopsætning og budgetter samt støtte til afrapportering til donorer og interne
 • Sikre af, at kontraktlige forpligtelser opfyldes med hensyn til finansiering og administrative krav
 • Behandle partnerbetalinger og alle andre relaterede betalinger i forbindelse med projekterne
 • Udarbejde diverse finansielle rapporter og økonomiske analyser
 • Deltagelse i træning af vores finansmedarbejdere i hele verden ifm. udrulning af nyt ERP

Du har et sikkert overblik og erfaring med økonomisk forvaltning

Vi forestiller os, at du er uddannet indenfor finans, regnskab eller lignende, men vægter dine professionelle egenskaber mindst lige så højt som din uddannelse. Porteføljen af projekter i Syrien og Yemen er kompleks og vi forventer derfor, at du har flere års erfaring indenfor økonomiforvaltning og humanitær programming, så du kan støtte, overvåge og føre tilsyn med budgetter indenfor den humanitære sektor. Du har erfaring med EU/ECHO/DANIDA/DFID specifikke finansierings-, implementerings- og rapportingsprocedurer.

Derudover forventer vi at du:

 • Taler og skriver dansk og engelsk på højt niveau
 • Har et godt kendskab til Office pakken og ERP-systemer
 • Har lovlig opholds- og arbejdstilladelse i Danmark
 • Interesse for og villighed til at rejse til vores programmer i de implementerende lande

Det bliver du en del af

Røde Kors er altid til stede. Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi brænder for det vi laver, og vi er stolte af vores arbejde.
Vi tilbyder et meningsfuldt arbejde ved en dynamisk arbejdsplads med fokus på faglige udfordringer, trivsel og mulighed for fleksibel arbejdstilrettelæggelse. Hos os bidrager vi alle til, at der er et godt arbejdsmiljø og et godt kollegaskab. Det er et stærkt og engageret fællesskab, du bliver en del af.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er på 37 timer om ugen inklusiv frokost. Du skal påregne 4-6 rejser årligt til Syrien og Yemen (ca. 15-20% efter behov).

Løn- og ansættelsesvilkår vil ifølge Røde Kors i Danmarks fællesoverenskomst med HK og AC og indplacering afhængig af erfaringer og kvalifikationer. Vi har en god pensionsordning og 6 ugers ferie.

Vil du være en del af holdet?

Stillingen forventes besat 1. oktober eller hurtigst derefter, og skal derfor have din ansøgning senest d. 11. august.

Vi holder løbende samtaler og ansætter gerne før ansøgningsfristen, hvis du er den rigtige kandidat – så tøv ikke med at sende din ansøgning.

Vi benytter test i forbindelse med ansættelsen, og der vil forud for ansættelsen blive indhentet referencer.

Har du lyst til at høre mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Karina Mortensen kamor@rodekors.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Vores værdier og forpligtelse til at beskytte dem

Røde Kors i Danmark er forpligtet til at forhindre enhver form for uønsket adfærd på arbejdspladsen, herunder seksuel chikane, mobning, al form for udnyttelse og embedsmisbrug, manglende integritet og økonomisk svindel. Røde Kors ønsker at fremme velfærd for mennesker i sårbare og udsatte situationer baseret på vores syv principper. Røde Kors har formuleret et adfærdskodeks, som beskriver, hvordan du forventes at efterleve vores principper i praksis. Røde Kors forventer, at alle medarbejdere efterlever dette kodeks.

Som et led i vores ønske om at forhindre enhver form for uønsket adfærd, vil vi som en del af ansættelsesprocessen anmode om oplysninger fra dine tidligere arbejdsgivere om eventuelle fund af seksuel chikane, diskriminering, korruption eller anden misligholdelse af din stilling.

Alle tilbud om beskæftigelse sker således på baggrund af tilfredsstillende referencer og passende screeningscheck, som også kan omfatte indhentning af børne- og straffeattest.

 

Del på:

Region:

 • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

11-08-2021

Tiltrædelse:

01-10-2021

Arbejdssted:

København Ø

Yderligere oplysninger fås hos:

Karina Mortensen

Telefon: +45 35299459

Kontoradresse: